Gigalube Classic 20w50

Gigalube Classic 20w50 Mineral Oil
“Utvecklad av motorentusiaster för motorentusiaster”

Gigalube Classic är en motorolja av premiumkvalitet med zink speciellt utvecklad för äldre fordon som inte har katalysator. Gigalube Classic består av en högkvalitativ multigrade mineralolja och noga utvalda tillsatser.

Ger låg friktion och minskar slitage.
Håller packningar och tätningar i god kondition.
Speciellt utvecklad för klassiska bilar som inte bör köras med moderna syntetoljor.
Bilar från 1950-talet fram till 1980
API SF/CC.
20w50.

15% rabatt erbjudande avslutas 28 februari

Klassisk motorolja och smörjfett från Gigalube “Utvecklad av motorentusiaster för motorentusiaster” På Gigalube älskar vi alla sorters klassiska bilar, lastbilar, traktorer och motorcyklar. Totalt äger vi som jobbar på Gigalube över 80 klassiker som Volvo PV, Porsche 912, A-Ford, VW 1303 Cab, Cadillac Eldorado Coupe, Austin Healey Sprite och Grålle traktor.

Gigalube breddar nu i början av 2015 sortimentet av motoroljor till klassiska fordon, hobbybilar, mc och äldre tävlingsfordon mm. Detta är en bra uppföljning på de det stora intresse och försäljningsframgångar vi haft under 2014 för vår 20w50 Gigalube Classic-motorolja. Nu utökar vi vårt utbud av klassiska motoroljor och får ett heltäckande sotiment.

Gigalube har inlett ett samarbete med Morris Lubricants i England för att kunna leverera deras berömda Golden Film-oljor. Morris Lubricants är ett oberoende brittiskt familjeföretag som tillverkat smörjoljor i Shrewsbury, Shropshire, sedan 1869. Etthundrafyrtio år av utveckling har gjort att företaget växt till en av Europas ledande oljeexperter och marknadsförare av smörjoljor med ett mycket gott anseende för smörjegenskaper, kvalitét och service.

Referenser
Vi rekomenderar Gigalube Classic oil

Perrys Motor – Känd motorrenoverare med Porsche som specialitet

Emteruds bensin – Renoverar och servar nya som gamla fordon

Bengt Davidsson med sin firma US Trading

Bilklubben – Bordertown cruisers

Bil och fordonmuseum Olofström

Anders Jacobsson på Westside Usabilar i Kungälv

Efter den 20 maj 2018 befrias bilar äldre än 50 år från besiktning

Regeringen går på Transportstyrelsens förslag.
Bilar äldre än 50 år och motorcyklar äldre än 40 år kommer inte att behöva besiktigas efter den 20 maj 2018. Det har regeringen bestämt.

Tidigare har besiktningskravet gällt alla bilar efter tillverkningsår 1950, men det kravet kommer alltså att slopas. Det innebär dock inte bilar som har körförbud på grund av utebliven besiktning.
– Dessa kommer behöva besiktas en gång för att bli godkända för trafik igen, säger Mikael Andersson, pressansvarig på Transportstyrelsen, till Teknikens Värld. Källa Teknikens Värld

Vi på Gigalube välkomnar detta.

Besiktningsfrihet på bilar äldre än 50 år, innebär att en fräsch 68- års modell slipper både besiktigas och skatt, billigt att förvalta och hålla rullande!! En Volvo 140 eller VW Typ 1 håller ju hur länge som helst!
Vill man som bilägare ändå få en genomgång och dokumentation av bilens skick och värde rekommenderar vi ”Nilus samlarbilcertifikat med värdering”. Vi på Gigalube och Nilu är förordnade värderingsmän från Sveriges Handelskamrar och gör en besiktning och beskrivning av bilen, med värdering på Handelskammarens dokument
Deta utlåtande är mycket bra att ha inför försäkringsärenden eller vid försäljning med mera. Välkomna så tittar vi på och bedömer er samlarbil.

Hälsningar Team Gigalube

Läs mer om besiktningsbefrielse här:

http://teknikensvarld.se/ar-din-bil-aldre-an-50-ar-da-slip…/

Vinterförvaring

Vi erbjuder dig en varm och trygg vinterförvaring för ditt fordon i mån av plats. Alla priser är ink. moms/säsong

vinterförvaring

OBS! Bredd är max 275 cm och Höjd är max 245 cm pga portens storlek.

Priser 
Mc/Moped/Skooter 900:-
Bil/Släpvagn/Vattenskoter 2500:-
Annat – Kontakta oss
Alla mått är inklusive draget. (Total längd)
Alla priser är ink. moms/säsong

Vart sker vinterförvaringen?
Förvaringen sker på Domherrevägen 2 i Sandared

Hur sker betalningen?
Vi skickar en faktura efter inställningen.
Då vi har många förfrågningar, så är det först till kvarn som gäller.

Intagning 2016
Bilar och MC 2016-10-08 kl. 10:00-16:00

Uttagning 2017
Bilar och MC 2017-04-08 kl. 10:00-16:00

Bonus – 15% rabatt på alla smörjmedel i butiken.

Telefonbokning: 0709 724 007

 

Choppad Volvo Duett i butiken

Custom Volvo Duett runing on Gigalube 20w50 Mineral Oil

Nu har vi bytt ut Indiana Jones A-ford Roadstern mot Sveriges coolaste Volvo Duett, se bilden. Bilen taksänktes någon gång på 70-talet och har stått undanställd i många år. Nu har vi lackat och servat upp bilen och kommer att besöka många bilträffar med den i sommar, fullastad med Gigalube Classic Car oil och skojiga erbjudanden.

Vi öppnade tillsammans med Nilu “Oil&Grease Lagershop i Sandared” för ett halvår sedan och kundtillstömningen har varit fantastisk. Här hittar ni allt inom olja, smörjfett och batterier för hobbybilar. Tack vare det stora intresset öppnar vi, vägg i vägg, inom kort Gigalube Classic Garage med 20-30 klassikerbilar till salu i fin miljö. Välkomna till Oil and Grease Lagershop och Nilu

https://www.facebook.com/oilandgreaselagershop