Efter den 20 maj 2018 befrias bilar äldre än 50 år från besiktning

Regeringen går på Transportstyrelsens förslag.
Bilar äldre än 50 år och motorcyklar äldre än 40 år kommer inte att behöva besiktigas efter den 20 maj 2018. Det har regeringen bestämt.

Tidigare har besiktningskravet gällt alla bilar efter tillverkningsår 1950, men det kravet kommer alltså att slopas. Det innebär dock inte bilar som har körförbud på grund av utebliven besiktning.
– Dessa kommer behöva besiktas en gång för att bli godkända för trafik igen, säger Mikael Andersson, pressansvarig på Transportstyrelsen, till Teknikens Värld. Källa Teknikens Värld

Vi på Gigalube välkomnar detta.

Besiktningsfrihet på bilar äldre än 50 år, innebär att en fräsch 68- års modell slipper både besiktigas och skatt, billigt att förvalta och hålla rullande!! En Volvo 140 eller VW Typ 1 håller ju hur länge som helst!
Vill man som bilägare ändå få en genomgång och dokumentation av bilens skick och värde rekommenderar vi ”Nilus samlarbilcertifikat med värdering”. Vi på Gigalube och Nilu är förordnade värderingsmän från Sveriges Handelskamrar och gör en besiktning och beskrivning av bilen, med värdering på Handelskammarens dokument
Deta utlåtande är mycket bra att ha inför försäkringsärenden eller vid försäljning med mera. Välkomna så tittar vi på och bedömer er samlarbil.

Hälsningar Team Gigalube

Läs mer om besiktningsbefrielse här:

http://teknikensvarld.se/ar-din-bil-aldre-an-50-ar-da-slip…/

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *